Dagelijkse Activiteiten

Tijdens het spel ben ik als begeleidster "op de achtergrond aanwezig". Ik begeleid daar waar nodig is en geef ondertussen individuele aandacht aan kinderen die daar op dat moment behoefte aan hebben; even knuffelen op schoot, verhaaltje vertellen, troosten.....

Ook bij de andere activiteiten zoals tekenen, schilderen, plakken en boetseren, is de eigen ervaring die het kind beleeft belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Bij het tekenen bijv. gaat het om de kleurbeleving. Uw kind krijgt geen voorgekauwde werkjes of invulplaatjes voorgeschoteld.

Verder trekken we zoveel mogelijk de vrije natuur in waar we heerlijk kunnen wandelen, spelen en ravotten, het materiaal vinden voor de seizoenstafel en om mee te spelen. Ook de allerkleinsten gaan, zoveel mogelijk, mee op deze uitstapjes. En dan zijn er natuurlijk de huishoudelijke bezigheden die ik als begeleidster door de dag heen doe. Elk kind kan deze bezigheden meebeleven en, afhankelijk van de leeftijd, meehelpen, nabootsen, kijken, ruiken en proeven.


Hoe verloopt een dag ?

’s Ochtends tussen 7 en 9 uur worden de kinderen door hun ouders gebracht. De kinderen worden verwelkomd en mogen spelen; maar soms is het veel fijner om op schoot samen een boekje te lezen.... (meer)